Lettergrootte: a a a

Omgeving

Het centrum van Hoogeveen heeft een prettige en ontspannen sfeer. Ook ‘s avonds en in het weekend. De Hoogeveense binnenstad biedt een aantrekkelijke mix van winkelen, uitgaan, recreatie en cultuur. Er is ruimte voor iedereen en door het brede aanbod en de gemoedelijke sfeer voelt men zich hier meteen thuis.

De Hoofdstraat, met het langste waterkunstwerk van Europa, is het bruisende centrum van de stad. Over een lengte van 250 meter creëert het stromende water een bijzonder verblijfsklimaat. Twee bruggen en een brugplateau verbinden de beide zijden van de winkelstraat. Terrassen, evenementen en de warenmarkt op donderdagochtend en zaterdag zorgen voor levendigheid.

Het centrum van de stad is een echt stadshart met een divers aanbod aan voorzieningen. Parkeren, ook voor mindervaliden, en bereikbaarheid zijn prima georganiseerd.

Hoogeveen kent jaarlijks terugkerende evenementen zoals de zomerse Pulledagen,  Hoogeveen Culinair, de Cascaderun in het voorjaar en de Noorderlichtjesparade in december. Dit is slechts een greep uit de vele evenementen die in Hoogeveen worden georganiseerd.

Verder heeft Hoogeveen een ziekenhuis, een NS-station, goede busverbindingen en heeft het een gunstige ligging ten opzichte van de autosnelwegen.
Er is zelfs een klein vliegveld, gelegen aan de rand van Hoogeveen, en wordt voornamelijk gebruikt voor lessen, recreatie en zakenvluchten.

Hoogeveen is een ideaal startpunt voor een boeiende fietstocht door de bossen, de heide en de omringende Drentse dorpjes. Drenthe is bekend om z'n bossen, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en beekdalen. Als wandelaar vindt u er in ruime mate rust en ruimte. Het Drenthepad, een meer dan 260 kilometer duurzaam wandelpad, voert u de hele provincie rond.

 

 

©2015 VvE Wooncentrum ‘Valkenstede’ - Design & Hosting www.topfind.nl