Lettergrootte: a a a

Hoogeveen en omgeving

Hoogeveen biedt veel mogelijkheden. Er zijn uitgaansgelegenheden zoals theater De Tamboer, bioscoop Luxor, een groot aanbod aan Horeca bedrijven en een gezellig centrum met een diversiteit aan winkels. U kunt ook volop genieten van de omringende natuur. De omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten en wandelingen door het Drentse landschap, dat gekenmerkt wordt door bos, heide en pittoreske dorpjes.

Het centrum van Hoogeveen heeft een prettige en ontspannen sfeer. Ook ‘s avonds en in het weekend. Er is ruimte voor iedereen en door het brede aanbod en de gemoedelijke sfeer voelt men zich hier meteen thuis.
De Hoofdstraat met daaraan het Kerkplein is onlangs opnieuw ingericht. Daarbij is het waterkunstwerk de Cascade - blikvanger van de Hoofdstraat - verfraaid met een wandelbrug ter verhoging van het winkelplezier.

Nieuw is het interactieve waterkunstwerk dat ter vermaak van groot en klein is aangebracht op het Kerkplein, dat wordt omringd door diverse terrassen.

Parkeren - ook voor mindervaliden - is geen probleem. De nieuwe parkeergarage in hartje centrum zowel als de diverse grote parkeerplaatsen rondom de Hoofdstraat bieden daarvoor legio mogelijkheden.

Hoogeveen kent jaarlijks terugkerende evenementen zoals de zomerse Pulledagen,  Hoogeveen Culinair, de Cascaderun in het voorjaar en de Noorderlichtjesparade in december. Dit is slechts een greep uit de vele evenementen die in Hoogeveen worden georganiseerd.

Verder heeft Hoogeveen een ziekenhuis, een NS-station, goede busverbindingen en heeft het een gunstige ligging ten opzichte van de autosnelwegen.
Er is zelfs een klein vliegveld, gelegen aan de rand van Hoogeveen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor zakenvluchten, privé vluchten en recreatie.

Hoogeveen is een ideaal startpunt voor een boeiende fietstocht door de bossen, de heide en de omringende Drentse dorpjes. Drenthe is bekend om haar bossen, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en beekdalen. Als wandelaar vindt u er in ruime mate rust en ruimte. Het Drenthepad, een meer dan 260 kilometer duurzaam wandelpad, voert u de hele provincie rond.

 

Zie voor meer informatie: http://www.HiHoogeveen.nl

 

©2015 VvE Wooncentrum ‘Valkenstede’ - Design & Hosting www.topfind.nl